Följ Mio

Dubbelt rekord för Mio - Kedjan presenterar rekordresultat och rekordmånad

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2016 10:00 CEST

Då Mio presenterar sitt rekordresultat på 192 miljoner kronor för bokslutsåret 15/16 vid bolagsstämman den 7 september, har man dessutom fått rykande färska siffror som visar att augusti 2016 slår nytt försäljningsrekord för en enskild månad med 527 miljoner kronor i försäljning.

Månadsrekordet för augusti tillsammans med räkenskapsårets första tre månader, som även de visat på ökningar, ger Mio en urstark start på 16/17.

- Jag känner mig både stolt och ödmjuk inför sådana här siffror och jag vet vad som krävs, både av fantastiska medarbetare och drivna ägare för att man ska nå den här typen av resultat, säger Björn Lindblad, VD för Mio.

De goda resultaten ger handlingsutrymme och stark tilltro på framtiden, och Mio satsar stort för att komma närmare kunderna:

-De kommande åren har vi ambitionen att öppna 20-25 nya varuhus, under innevarande räkenskapsår kommer vi att öppna sex nya varuhus och bygga om ett tiotal, fortsätter Lindblad.

Under räkenskapsåret bröts dessutom en ny miljardvall när 4 miljarder passerades i försäljning. Föregående år passerade kedjan 3 miljarder. Tillväxten på 17,7% kommer genom organisk tillväxt. Miokedjan har haft tillväxt under 55 månader i rad och under räkenskapsåret 15/16 hade man tillväxt i alla Mio-varuhus.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på knappt 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se