Följ Mio

Mio storsatsar i Skåne

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2016 08:20 CEST

Mio satsar offensivt för att komma närmare kunderna och kan nu offentliggöra en nyetablering i Lund. I och med detta förstärks kedjans närvaro i Skåneregionen ytterligare.

- Under flera år har vi tittat på en etablering i Lund och äntligen har vi hittat rätt, säger Björn Lindblad, VD för Mio. I vår tillväxtstrategi är ökad tillgänglighet ett nyckelbegrepp och vi planerar 20-25 nya varuhus de närmaste åren, fortsätter han.

Skåne är ett av flera viktiga tillväxtområden för Mio och under hösten kommer nya varuhus öppnas i Ängelholm (i oktober) och Malmö City (i november). Utöver detta nyöppnar Mio i september ett totalrenoverat varuhus i Ystad med betydligt större yta än idag.

Mio i Lund kommer att drivas av dotterbolaget Mio Försäljning AB och blir butik nummer 14 som ägs centralt.

- Vi har en oerhört bra utveckling även i september och kommer addera ytterligare en månad med tillväxt, därmed har vi haft en obruten svit under 56 månader i rad. Mios koncept är oerhört framgångsrikt vilket visar sig då samtliga butiker redovisar tillväxt. Med några månader kvar av detta år är det solklara målet att vi ska prestera bättre än branschen för 8:e året i rad, säger Lindblad.

Butiken är på totalt 5165 kvm och kommer bli en tydlig destination för möbler och inredning vid handelsområdet Nova Lund. Planerad öppning för varuhuset är hösten 2017 och ombyggnationen i befintlig lokal har precis startat.

För ytterligare information kontakta:

Björn Lindblad, VD Mio, 0504-412 41.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på knappt 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se