Gå direkt till innehåll
Tillväxtrekord för Mio

Pressmeddelande -

Tillväxtrekord för Mio

2013 lanserades en offensiv tillväxtstrategi som skulle ta Mio till 3,7 miljarder senast 2018 och byggde på en organisk tillväxt på 50 %. Strategin har varit hållbar och när räkenskapsåret 2017-04-30 stängdes, kunde en försäljning på 5,4 miljarder summeras.

2016/17 blev ett år då Mio-kedjan fortsatte passera nya milstolpar:

  • Över 70 butiker i och med fyra nyöppningar under räkenskapsåret
  • 5 miljarder i försäljning
  • Över 20 miljoner besökare på mio.se
  • Nio miljoner besök i varuhusen
  • 63 månader i rad med tillväxt!

- Det finns mycket positivt att lyfta under året men något som glädjer mig extra är att samtliga butikerna rapporterar tillväxt och att vi ser en tillväxt i samtliga av våra produktområden. Vilken styrka! Säger Björn Lindblad, vd för Mio och fortsätter: Detta sammantaget ger oss en oerhört stark grund att växa vidare på.

Tillväxten de sista åren summeras till 778 Mkr 2015/16, 688 Mkr 2014/15 och i år landar ökningen på ett tillväxtrekord för ett enskilt år med 885 miljoner och 15,7 % i jämförbara enheter. På tre år kan man konstatera att tillväxtstrategin genererat 2,3 miljarder i tillväxt, eller 75 % i försäljningsökning. E-handeln är en viktig tillväxtmotor för Mio och kommer även i år att passera 100 % i försäljningsökning, vilket är i nivå med föregående år och bidrar starkt till tillväxtrekordet.

- Vi är oerhört stolta över vad vi gemensamt har presterat och de framgångar vi nått, men laddar nu om och siktar framåt för att nå våra högt satta målsättningar under 2017/2018. Framgångsreceptet på Mio är medarbetarna och handlarna som ständigt strävar efter att förbättra erbjudandet och leverera branschen bästa kundbemötande. Det som gör oss starka är vår nyfikenhet på morgondagen, vår kunskap kring affären och passionen för våra produkter och kunder, avslutar Björn Lindblad.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager