Gå direkt till innehåll
Tionde året i rad för Mio

Nyhet -

Tionde året i rad för Mio

När Mio-kedjan summerar kalenderåret 2018 blir listan på höjdpunkter och framgångar lång. Men det som kanske står högst upp på framgångslistan är att 2018 blev det tionde året i rad som Mio presterar bättre än branschen.

Inför 2018 ökade Mio tempot ytterligare för att bibehålla såväl höga försäljningssiffror som tillväxt. När kalenderåret stängs redovisar Mio en tillväxt på 9,5 procent till skillnad mot möbelhandelns försäljningsindex som hamnade på 3 procent.

- Det är extra glädjande att kunna leverera de här siffrorna i år då det är tillväxt i jämförbara butiker. Vi ökar försäljningen per kvadratmeter vilket är grunden för att vi kan fortsätta stärka vår lönsamhet i hela Mio-kedjan, säger Mios vd Björn Lindblad.

Bakom framgången finns en tydlig plan som är förankrad i genomarbetade analyser av marknaden vilket har lett till agerande. Succesivt utvecklas alla delar i företaget utifrån multikanalsstrategin Ett Mio och har under 2018 hjälpt till att öka besöksströmmarna i fysisk butik med cirka 5 procent och digitalt med cirka 30 procent.

Sedan 2013 då företagets tillväxtstrategi levererades har Mio vuxit med 100 procent jämfört med branschens utveckling på 37 procent. Björn Lindblad menar att det är ett långsiktigt och kontinuerligt arbete inom Mio som gör att man tillsammans skördar framgångarna:

- Vi är väldigt nöjda men långt ifrån mätta med vad vi levererat. Nu är siktet inställd på 2022 då vi ska vara Sveriges destination för möbler och inredning!

Ämnen

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48