Gå direkt till innehåll
Bästa halvåret någonsin i Mios snart 60-åriga historia

Pressmeddelande -

Bästa halvåret någonsin i Mios snart 60-åriga historia

Med en total tillväxt på drygt 20% och en resultatutveckling på hela 80% presenterar Mio det bästa halvåret någonsin. Ett halvår där Mio, trots rådande situation, beslutat att accelerera investeringar för att driva på den digitala affären med strategin att parera snarare än planera. 

Bästa halvåret någonsin är en unik prestation för ett pandemiår där alla ställt om sina vanor för hur de handlar och konsumerar. Under halvåret har Mio investerat i kanalstrategin "Ett Mio" och, trots rådande situation, vågat tillskjuta ytterligare investeringar för att driva den digitala affären ännu mer. Den digitala affären med e-handeln visar resultat där försäljningen ökat med 84% och e-handelsbesökarna ökat med 40%. 

Men det är inte enbart den digitala affären som gått bra, besöken i fysisk butik har ökat med 11% och den totala tillväxten landar på drygt 20% under första halvåret av räkenskapsåret 2020/2021. 

- När vi gick in i pandemin visste vi inte vad vi skulle förvänta oss och vi hoppades på det bästa men planerade för det värsta. Vi mötte dag för dag och vidtog åtgärder för att förebygga smittspridning och skapa trygga handelsplatser. Utan alla medarbetares insatser i butik och på servicekontoret där parera verkligen varit det nya planera hade den här prestationen aldrig varit möjlig, säger vd Björn Lindblad

Parallellt har Mio även under halvåret tagit över lagerverksamheten i egen regi som de ser stora möjligheter att fortsätta investera i för att kunna leverera en ännu bättre kundupplevelse. 

Mios hållbarhetsarbete har fortsatt haft största fokus och Mio anser det glädjande att sortimentet som faller under "Mios goda val" fortsätter att öka och samtidigt ligger Mios Svanenmärkta sortiment på en försäljningsandel på ca. 10%.

- Det bästa halvåret någonsin ger oss ny energi att fortsätta investera i Mio-konceptet för fortsatt hållbar och lönsam tillväxt och utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning, avslutar vd Björn Lindblad

LÄS MER: Delårsrapport maj-oktober 2020
LÄS MER: Mio och hållbarhet

Mio Norrtälje, 1960-tal

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48