Gå direkt till innehåll
Bästa Mio-året någonsin!

Pressmeddelande -

Bästa Mio-året någonsin!

Mio fortsätter att öka och summerar återigen det bästa räkenskapsåret* någonsin. Under 2018/2019 hade kedjan 10 miljoner butiksbesökare vilket innebär en ökning på 2% från föregående år. Besöksantalet på mio.se var över 36 miljoner, vilket är en ökning på 33% och en viktig faktor för kedjan i sin omnikanalsstrategi. E-handeln ökade med 28,3% och utvecklingen i butik var 5,5% på jämförbara enheter och 5,8% på totalen.

- Det är en extremt stark prestation vi gör i år igen. Vi fortsätter ta marknadsandelar såväl i fysisk butik som digitalt samtidigt som det stora detaljhandelsskiftet sker. Den organiska tillväxten är viktig för oss för att skapa förutsättningar att investera i butiksverksamheten. Under året har vi implementerat en ny webbplattform och vi ser redan kraftiga besöksökningar. Första tertialet 2019 ökade besökstrafiken med 36,5% på mio.se, säger vd Björn Lindblad

Urval av höjdpunkterna ur Mios räkenskapsår 2018/2019 i punktform:

  • Lanserat en ny webbplattform som skapar rätt förutsättningar för att implementera marketplacesatsning med ett betydligt bredare utbud än vad som ryms i fysisk butik.
  • Förvärv av två stora fastigheter på totalt 79 000 kvm samt tomtmark om 450 000 kvm för att skapa rätt förutsättningar för en effektiv och attraktiv logistik för att möta framtidens möjligheter. 
  • Ständig utveckling av hållbarhetsarbetet där Svanenmärkta sängar lanserats under året.
  • Fört vidare textildesignern Joy Zandéns mönsterskatt i en unik inredningskollektion med mönstret Regnskog.
  • Över 30 miljoner besökare på mio.se.
  • Över 1,25 miljoner medlemmar.
  • Öppnat en ny butik i Enköping.

* Mio har brutet räkenskapsår som sträcker sig mellan 1 maj - 30 april

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager