Följ Mio

Besöksrekord och säljsuccé vid öppningen av Mio nummer 71

Pressmeddelande   •   Nov 24, 2016 14:52 CET

När Mio öppnade sin andra butik i Malmö var besöksantalet rekordstort. Kön ringlade långt bortom den röda mattan som rullats ut dagen till ära. Butikschef Mats Sturk gläds över den lyckade öppningen och är förväntansfull inför framtiden:

- Vi är glada över att kunna öppna en ny Miobutik mitt i Malmö city, där vi vet att det finns en stor potential. Det blir företagets varuhus nummer 71, och vi tror att det centrala läget i Malmö kommer bidra till framtida starka resultat inom Mio-kedjan, säger han.

I Mios etableringsstrategi planeras 20-25 nya varuhus fram till 2022. Att etablera ett andra varuhus i Malmö är helt i linje med de långsiktiga planerna och Skåne är ett av flera viktiga tillväxtområden för Mio. Under hösten har ett nytt varuhus öppnat i Ängelholm (i oktober) och utöver detta nyöppnade Mio i september ett totalrenoverat varuhus i Ystad med betydligt större yta än idag, allt för att öka närvaron i Skåne. Nästa butik i regionen blir Lund som öppnar under 2017.

- Vårt fokus är att ständigt förbättra och utveckla vårt kunderbjudande. De starka resultat vi gör nu är frukten av långsiktigt och ständigt förbättringsarbete, säger Mios vd, Björn Lindblad. Vi har en svit på 57 månader av tillväxt och ser att vi har förutsättningar för att gå bättre än övriga branschen för åttonde året i rad, något som jag tror att Malmö, och övriga ny- och ometableringar i Skåne kommer hjälpa oss med, avslutar han.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se