Gå direkt till innehåll
Dubbla finalplatser för Mio i Retail Awards 2018

Pressmeddelande -

Dubbla finalplatser för Mio i Retail Awards 2018

Idag presenterades det att Mio knipit åt sig dubbla finalplatser i årets Retail Awards. Retail Awards är Svensk Handels årligen återkommande evenemang som i år arrangeras tillsammans med branschtidningen Market där syftet är att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln.

Björn Lindblad, vd på Mio, är en av tre finalister i kategorin Årets Ledare. 

Finalist i Årets Ledare – Juryns motivering:
Björn har arbetat som vd för Mio sedan hösten 2013, men har ett långt förflutet inom möbelkedjan. Han började på företaget 2010 som finans- och tillväxtchef. Björn beskrivs av sina kollegor eller, som Björn väljer att kalla dem, ”sina vänner”, som en jordnära ledare som värnar om att utveckla medarbetarna. Mios organisation genomsyras av en laganda som i stor utsträckning kommer från Björns känsla av att vara en lagspelare som alltid sätter laget för jaget.

Björn har lyckats, att under en intensiv tillväxtfas där man dubblerat organisationen, behålla bolagets värderingar och DNA. Samtidigt som Mio har redovisat rekordtillväxt och rekordresultat har nöjdmedarbetarindex stärkts år efter år. Mio har gått från ett handlarägt möbelföretag till ett professionellt detaljhandelsföretag som idag titulerar sig som störst på soffor och sängar i Sverige. Företages målsättning är att bli störst på möbler 2022.


Mio är som företag en av tre finalister i kategorin Årets Omniupplevelse. 

Finalist i Årets Omniupplevelse – Juryns motivering:
På bara fyra år har Mios e-handel gått från nystart till att bli kedjans största försäljningskanal. E-handel kan vara en utmaning för en handlarägd kedja, men eftersom all onlineförsäljning tillfaller butikerna så har handlarna från start varit starka ambassadörer för nätbutiken. Parallellt med e-handelssatsningen har också butiksnätet kontinuerligt uppdaterats. Och den snabbväxande e-handeln har inte minskat trafiken till butikerna – tvärtom ökar besöken både online och i varuhusen. Nätbutiken och de fysiska butikerna speglar varandra både vad gäller pris, sortiment och kampanjer. Mio kallar sitt arbetssätt ”Total Retail” – att finnas där kunderna önskar, när de önskar och på kundens villkor.

- Det är en fantastisk ära att utses till finalist inom en kategori i Retail Awards – och i år stoltserar vi med dubbla finalplatser. En väldigt fin utmärkelse som är ett direkt resultat av 2000 fantastiska medarbetares dagliga lagarbete mot ett gemensamt satt mål, säger vd Björn Lindblad

De slutliga vinnarna koras på Retail Awards stora gala som hålls i samband med Svensk Handels årsstämma på Stockholm Waterfront den 21 maj. Läs hela pressmeddelandet om alla finalister i alla kategorier här.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager