Följ Mio

En miljon vänner i Mio medlem

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2018 08:50 CET

Möbel- och inredningskedjan Mio startade sin kundklubb i juni 2017 och nu knappt ett och ett halvt år senare välkomnades den miljonte medlemmen.

– Vi vill hjälpa våra kunder att skapa hem att trivas i och vara stolta över. Med hjälp av kundklubben som plattform kan vi ge relevant information och erbjudanden till våra kunder. För oss är kunskap viktigt och kunskapen som vi hämtar från vår kundklubb för oss närmare våra kunder och kan på så vis hjälpa oss att förstå dem bättre och ge dem den bästa köpupplevelsen, berättar Björn Lindblad, vd för Mio.

Mios kundklubb är en del av ett långsiktigt arbete för att kunna stärka kunderbjudandet och få fler lojala kunder, vilket är en framgångsfaktor i dagens handel. Medlemskapet på Mio kostar ingenting, är kortlöst och därmed helt digital. Som medlem kan man själv logga in och se sina erbjudanden och man får Mios katalog två gånger per år.

– Idag är lojala kunder viktigt för oss och vi har ett generöst program med förmåner för våra kunder. Vi vill göra det så positivt, enkelt och tryggt som möjligt att handla på Mio och med hjälp av vårt lojalitetsprogram kan vi skapa ett extravärde för våra kunder och därmed stärka relationerna, berättar Thomas Thorén, CRM-ansvarig på Mio.

Bakom framgången med kundklubben ligger ett hårt och målmedvetet arbete i hela kedjan. När Mio passerade den miljonte medlemmen passerade man en viktig milstolpe.

– Att en tiondel av Sveriges befolkning väljer att bli medlem hos oss på Mio är en ära och visar på attraktiviteten. Nu ska vi se till att de får ut det bästa möjliga från oss. Rekryteringen av nya medlemmar hade inte kunnat genomföras om inte våra kollegor i butik hade gjort den insats de gjort. Jag är mycket stolt över vad vi åstadkommit tillsammans och nu ska vi självklart fira med såväl medarbetare som nya vänner i Mio medlem, berättar Lindblad.

Mio vill skapa de bästa förutsättningarna för sina kunder att inspireras till att möblera och inreda sina hem när och hur de önskar. Mio-kedjan har 72 butiker med tio miljoner besökare på årsbasis och över 30 miljoner besökare på mio.se. Mio medlem, butikerna och hemsidan blir en viktig grund i kanalstrategin Ett Mio.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se