Gå direkt till innehåll
För Mio är alla goda ting 300

Pressmeddelande -

För Mio är alla goda ting 300

Ett bekant talesätt lyder ”Alla goda ting är tre” men på Mio, är de 300 vid första halvårets (1 maj 2017 – 31 okt 2017) utgång. När oktober summeras står det klart att Mio fortsätter att leverera rekord. En ny milstolpe är passerad då Mio passerat 300 miljoner kr på e-handeln sista 12 månaderna, tillväxten maj – okt i kedjan uppgår till 300 miljoner kr och Mio Medlem har redan passerat 300 000 medlemmar sedan starten i juni.

- Att vi lyckas prestera det starkaste halvåret någonsin känns extra bra då vi samtidigt uppgraderat vårt affärssystem, implementerat vår kundklubb och samtidigt öppnat två nya varuhus i Sundsvall och Lund summerar en oerhört nöjd Vd, Björn Lindblad.

Mio-kedjan fortsätter att växa med god lönsamhet och presenterar rekord efter rekord. Visionen är ingen hemlighet om att bli störst på möbler i Sverige 2022 och i samband med rekorden som presenteras stärks också positionen som Sveriges möbeldestination.

Den positiva besöksutvecklingen framförallt på webben men även i butikerna är motorn i tillväxten. Grunden till den positiva utvecklingen är ett attraktivt sortiment, starka erbjudanden, attraktiva butiker och de bästa handlarna/medarbetarna.

Under 2017 har branschen vuxit med 7% och Mio har vuxit 16,9% enligt HUI.

Postnords E-barometer summerar tillväxten inom möbler och inredning till en ökningstakt på e-handeln med 16% kvartal 2 och 3 och under 2017 har Mio en ökningstakt med 70%. Den starka utvecklingen i samtliga försäljningskanaler är en viktig förklaring till att vi lyckats redovisa 69 månader på rad med tillväxt.

- Vi är tacksamma, ödmjuka och stolta då vi konstaterar att allt det hårda arbete vi lägger ner varje dag belönas på bred front. Vi tar marknadsandelar på bred front nu och det var länge sedan marknadsandelarna smakade så bra, konstaterar Mios vd Björn Lindblad och fortsätter: vi är lagspelare som tror på effekten av de många små förbättringarna, och resultaten vi nu ser inom olika områden är kvittot på att vi är på rätt väg, avslutar han.

Mio-kedjan har brutet räkenskapsår, vilket innebär att verksamhetsåret sträcker sig mellan 1 maj 2017 – 30 april 2018.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager