Följ Mio

Joy Zandén för Mio – exklusiv kollektion

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2020 11:38 CET

Mio för återigen vidare textildesignern Joy Zandéns mönsterskatt i en ny exklusiv inredningskollektion med mönstret Regnskog. Kollektionen lanserades i Mios butiker och på mio.se den 21 januari 2020.

Joy Zandén föddes 1922 och var som artonåring en av de första eleverna på Beckmans reklam- och designskola i Stockholm. Joy läste design och mönsterkonstruktion och blev sedan mönsterformgivare på en textilfirma och hennes uttryck var ett brett spektrum av konst, mode, reklam och teaterdekoration.

1951 åkte den unga Joy till New York med hopp om att sälja in sina mönster. Hon fick ingenting sålt och åkte besviket hem och gömde skisserna i en låda i källaren. Där blev de liggande i nästan 60 år tills dottern Jessica hittade dem och bestämde sig för att väcka liv i dem. Så fick Joy Zandén äntligen sitt genombrott - vid 94 års ålder och innan hon lämnade oss i april 2017 fick en lycklig Joy bevittna hur flera av hennes mönster trycktes upp på stora tapetvalsar. Tapetkollektionen kom att hyllas i designerkretsar världen över.

Våren 2019 fick Mio för första gången äran att föra Joy Zandéns mönsterskatt vidare. Ett år efter den första succékollektionen lanseras återigen en ny exklusiv inredningskollektion i mönstret Regnskog, nu i två nya färgställningar. 

Kollektionen lanserades den 21 januari 2020  och finns endast hos Mio.

LÄS MER: Joy Zandén för Mio

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se