Gå direkt till innehåll
KUEEN by Karoline Lenhult X MIO

Pressmeddelande -

KUEEN by Karoline Lenhult X MIO

Med inspiration från ett svenskt slott har Karoline Lenhult, designer och grundare av Lidköpingsbaserade Kueen, tillsammans med Mio skapat kollektionen Slottsdrömmar. Slottsdrömmar berättar om ett slott, en grevinna, en svunnen tid. Drömmar om kärlek, om det vackra i livet och om en helt annan värld. Som nu fast ändå helt annorlunda. 

Slottsdrömmar är en unik, exklusiv kollektion som lanseras den 20 oktober 2020 i Mios 72 butiker och på mio.se.

Karoline Lenhult grundade Kueen 2014 som ett resultat av en drivkraft att vilja skapa något vackert och hållbart med passion. Kueen handlar om skönhet och mod – och om kärleken till det vackra, till mönster, till att berätta historier och om att våga. 

Mönstren i kollektionen är tidlösa, eleganta och framträdande. Med inspiration från gamla målningar, vackra detaljer och glömda historier från ett slott som Karoline varit förälskad i sedan barnsben.

Mio har valt att lyfta fem mönsterbilder i kollektionen: Glömda blommor, Maria Eufrosyne, Maria & Hedvig, Vita hjorten och Slottet. Slottsdrömmar är en unik och exklusiv inredningskollektion som lanseras den 20 oktober i Mios 72 butiker och på mio.se. Samtidigt lanserar Kueen by Karoline Lenhult scarves och kimonos i samma mönster på kueen.se

Glömda blommor

Maria Eufrosyne älskar konst, gobelänger och väggmålningar. Färg och mönster får det stora slottet att leva upp. Hon går ofta genom slottet med sina barn och berättar historier om olika takmålningar och fresker. Hon älskar nästan alla rum. Förutom den Österrikiska salen. Maria Eufrosyne tycker den andas alldeles för mycket krig, makt och död. Dessutom gillade hon aldrig Barthold, konstnären sm målade taket. Han var pompös och otrevlig och lyssnade inte alls på hennes önskemål om färg och val av ornament. Kanske var det därför hon plockade in en mycket mer okänd och lyhörd konstnär att måla gemaket till salen. Precis som hon önskade målade han ett sirligt växande mönster i rostiga och gråblå färger inspirerat av hennes favoritväxter. Mjukt och böljande. I gemaket finns en öppen spis och på vintern brukar hon låta värma upp gemaket för att sitta och njuta av väggmålningen och drömma om sommaren i slottsträdgården.Maria och Hedvig

Äntligen är hon här, lilla Hedvig Ebba De la Gardie. Som Maria Eufrosyne har längtat efter henne. Och nu är hon här. Och hon lever och andas. Maria har förlorat flera barn. Hon vet att det är vanligt och ingenting som man skall prata om eller hänga sig kvar vid. Men hon kan ändå inte förstå det. Orättvisan och sorgen som inte för synas. Senast det hände ville inte Maria Eufrosyne leva längre. Hon tyckte inte det var någon idé. Men nu när hon ser ned på Lilla Hedvigs gyllene lockar är hon så lycklig över livet. Maria Eufrosyne kniper ihop ögonen och ber och önskar hårt. Hon önskar Hedvig livet, ett långt liv. Tänk om hon till och med en dag själv får sitta så här med sitt eget barn i famnen…


Vita hjorten

Så länge Maria Eufrosyne kan minnas så har den Vita Hjorten synts till i skogarna kring Slottet. Man ser honom oftast i skymningen. Han är majestätisk och magisk. Varje år så pratar männen om att de skall jaga och fälla den Vita Hjorten, men de har aldrig lyckats. Det tycker Maria är bra. Maria vet att det skulle betyda otur eftersom han är magiskt. Man skall låta magin få vara ifred. Den är bara till för oss dödliga att beskåda på avstånd.


LÄS MER: Mio i designsamarbete med Kueen by Karoline Lenhult

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager
Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41