Gå direkt till innehåll
One team, one dream. Störst på möbler 2022.
One team, one dream. Störst på möbler 2022.

Pressmeddelande -

Mio är en vinnare i en vinnarbransch - 70 månader med tillväxt

Mio fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga segment och ökar försäljningen nästan dubbelt så mycket som branschen i övrigt under räkenskapsårets första sex månader. Delårsrapporten sträcker sig från 1 maj 2017 till 31 okt 2017 och inkluderat november har Mio haft en positiv försäljningstillväxt 70 månader i rad. Samtidigt stärks resultatet ytterligare och såväl Mio-koncernen som handlarna investerar i konceptet, nyetablering och butikslyft.

Delårsrapporten (1 maj 2017 – 31 okt 2017) presenterar rekordresultat där Mio-koncernens nettoomsättning uppgick till 1 742 Mkr, vilket är en ökning på 22 procent. Under 2017 till och med oktober har möbelbranschen vuxit med 6,4 procent enligt HUI. Under samma period har Mio vuxit med totalt 16,2 procent.

- Vi är oerhört stolta över vad vi gemensamt presterat och de framgångar vi nått. Men vi är inte mätta. Branschen konsolideras och kundernas krav på snabbhet och precision ökar. Sambandet mellan de olika säljkanalerna suddas ut alltmer och vi har redan nu satt Total Retail som vårt sätt att möta kunderna. Vi ska finnas där kunderna önskar, när de önskar och på deras villkor. Medarbetarna, handlarna och gemensamt satta mål är framgången och tillsammans ska vi bli störst på möbler i Sverige 2022, säger vd Björn Lindblad

Det är ingen hemlighet att Mio är marknadsledande på soffor i Sverige, inte heller att de nu även är marknadsledande på sängar. Med det som grund ska Mio fortsätta resan till att utvecklas till Sveriges ledande destination för möbler och heminredning.

- Mio möblerar och inreder Sverige och både kvalitets- och stilsäkrar väldigt många hem varje år. Det ska vi självklart fortsätta göra och i framtiden i en ännu större utsträckning, avslutar Björn

Läs hela delårsrapporten i här.

Mio-kedjan har brutet räkenskapsår, vilket innebär att verksamhetsåret sträcker sig mellan 1 maj 2017 – 30 april 2018.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager

Relaterat material