Gå direkt till innehåll
Mio blir storägare i Posterton

Pressmeddelande -

Mio blir storägare i Posterton

Mio förvärvar delar av e-handelsbolaget Posterton, och blir därmed storägare i bolaget. I våras inledde Mio och Posterton ett strategiskt samarbete som nu utökas som en hybrid där de bygger vidare på samarbetet, samtidigt som Mio stärker upp bolaget finansiellt. 

- Vi är superstolta över att kunna presentera den här nyheten och vi är hedrade över att Mio väljer att satsa på det här samarbetet genom att bli storägare i bolaget. Jag är jätteglad och tacksam för alla som jobbar hos Posterton vars hårda arbete har gett goda resultat som har lett till att vi fått det här förtroendet av Mio, säger Mattias Skog, vd Posterton.

Posterton har sedan starten i september 2020 jobbat med att bygga grunden för bolaget och få i gång försäljningen, där samarbetet med Mio har spelat en stor roll.

- Vi har sett en god utveckling i den egna affären på alla de marknader vi är verksamma, samtidigt som försäljningen av Postertons produkter på mio.se har visat en positiv utveckling. Det är därför väldigt roligt att se att Mio väljer att satsa på oss och fördjupa samarbetet, säger Mattias Skog, vd Posterton.

Mio har sedan tidigare meddelat att man kommer satsa på en marketplace där Posterton var första pilottestet.

- Investeringen blir en hybrid där vi bygger vidare på nuvarande samarbete och samtidigt stärker upp bolaget finansiellt. Mios plattform med 74 butiker, 50 miljoner besökare på mio.se och över 2 miljoner medlemmar blir en spännande arena att utveckla Posterton vidare på. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Posterton och jag är övertygad att det finns mycket kunskap som kan utbytas mellan bolagen. Tillsammans kommer vi att hjälpa våra kunder att skapa hem att trivas i och vara stolta över, säger Björn Lindblad, vd Mio.

Björn Lindblad, vd Mio.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager