Gå direkt till innehåll
Mio investerar för framtiden

Pressmeddelande -

Mio investerar för framtiden

Mio förvärvar bolaget Fastpartner i Tibro AB som tidigare förvaltat fastigheten i Tibro där Mios centrala servicekontor och centrallager finns. Affären innebär att Mio numer är ägare av fastigheten som de tidigare hyrt. Utöver förvärvet av fastigheten är det även överenskommet att 225 000 kvm mark kommer att förvärvas från Tibro kommun.

Fastigheten omfattar ca. 40 000 kvm kontors- och lageryta och ligger på en tomt om ca. 175 000 kvm. I dagsläget arbetar ca. 180 personer totalt på Mios servicekontor.

- Vi ser väldigt positivt på affären. Initialt planerar vi en utbyggnad på 60 000 kvm så att byggnaden blir totalt 100 000 kvm, säger vd Björn Lindblad

Utöver förvärvet av fastigheten är det även överenskommet att 225 000 kvm mark kommer att förvärvas från Tibro kommun, vilket skapar möjlighet för fortsatt expansion. Investeringen är en viktig del för Mio i planen att bygga Mio till Sveriges destination för möbler och heminredning.

- Förvärvet skapar rätt förutsättningar för snabbare och precisare leveranser och därmed ett vassare kunderbjudande och det är en viktig del i vår omnikanalsstrategi, fortsätter Björn

Tibro är en ort av stor betydelse för svensk möbelindustri och -handel med lång tradition av design, tillverkning och distribution. Tibro är också själva navet i Mios organisation med servicekontor och centrallager i samma fastighet.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager