Gå direkt till innehåll
Bild från invigningen av Mios butik i Enköping.
Bild från invigningen av Mios butik i Enköping.

Pressmeddelande -

Mio ökar attraktivitet med nyetablering i Örebro

Mio finns sedan tidigare i Örebro, men bygger nu ny butik för flytt till nya handelsområdet Boglundsängen. Butiken planeras att stå färdig tredje kvartalet 2020 och kommer att ha en totalyta på 7 800 kvm, varav cirka 4 000 kvm ren butiksyta.

Mio är marknadsledande i Sverige på soffor och sängar och med visionen att bli marknadsledande på möbler i Sverige 2022 görs strategiska framtidssatsningar. I Örebro förvärvas tomt av Fastighets AB Regio ("Regio") där ny butik kommer att byggas och planeras vara klar tredje kvartalet 2020. Byggnationen kommer att börja hösten 2019 och fastigheten kommer att rymma 7 800 kvm, varav cirka 4 000 kvm ren butiksyta.

Hösten 2017 förvärvade Regio en stor del av handels- och utvecklingsområdet Boglundsängen i Örebro. Sedan dess har bolaget, tillsammans med P&E Fastighetspartner, drivit en större utbyggnation av handelsområdet med inriktning på handel, restauranger och service.

- Med sitt starka läge i anslutning till E18/E20 erbjuder Boglundsängen Örebroborna en nära och växande handelsplats. Att Mio, en av landets ledande aktörer inom inredning, väljer att flytta hit bekräftar att starka varumärken ser områdets nuvarande attraktivitet samt potential att fortsätta växa. Vi och Regio välkomnar Mio till Boglundsängen och ser fram emot att berätta om fler spännande nyheter under året, säger Jan-Christer Nilsson, P&E Fastighetspartner

Flytten är en framtidssatsning i en välpresterande och lönsam marknad.

- Örebro är ett lönsamt marknadsområde för oss och vi ser potential att öka vår attraktivitet ännu mer med en helt ny, modern butik. Vår ambition är att vi ska bli Örebros destination för möbler och inredning, och med den här satsningen skapar vi förutsättningar för det, säger butikschef Jan Lanner

- Det är oerhört glädjande att se en stark investeringsvilja hos våra entreprenörer. Kombinationen av en e-handel som växer oerhört snabbt och en ny modern butik är tillsammans viktiga framgångsfaktorer för att nå visionen att bli Örebros (och Sveriges) destination för möbler och inredning, säger vd Björn Lindblad

Mio har idag en försäljning i Sverige på 6,5 miljarder fördelat på 71 butiker, R12. Parallellt investeras stort i centrallagret i Tibro för att, enligt Mio, skapa de bästa förutsättningarna för att få ut fler nyheter, öka prisvärdheten och leverera snabbare och precisare leveranser.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager