Gå direkt till innehåll
Mio öppnar i Malmö City

Pressmeddelande -

Mio öppnar i Malmö City

Mio-kedjan skruvar upp expansionstakten ytterligare och kommer i slutet av 2016 att ha öppnat årets fjärde nya varuhus genom en etablering i Malmö City. Att växa genom nya varuhus är en del i Mios strategi att öka tillgängligheten för kunder runt om i landet, och genom att öppna ett andra varuhus i Malmö skapas ytterligare kontaktyta i en region med stor efterfrågan hos kunderna.


 Mio i Malmö City blir varuhus nummer 70 i ordningen, och innan man slår upp portarna kommer varuhus nummer 68 i Kungsbacka, och nummer 69 i Ängelholm ha haft premiär. Detta innebär att det under 2016 har blivit fyra nya prickar på Mios Sverigekarta.

- Vi är ödmjuka inför vår framgång, samtidigt som vi står stadigt i vår övertygelse om att konceptet är vinnande. Vi planerar därför att fortsätta expandera genom fler butiker i Sverige under de kommande åren, säger Mios VD, Björn Lindblad.

Butiken i Malmö City blir den andra Mio-butiken i Malmöregionen. Den kommer att ligga på Södra Förstadsgatan 54 och är på totalt 2700 kvm. Mios hela erbjudande och sortiment kommer att vara representerat i butiken.

- Oerhört glädjande att vi nu har fyra butiker klara för 2016 och det innebär bland annat minst 50 nya arbetstillfällen. Förra året var sjunde året i rad som Mio slog branschens index, och det var femte året i rad som vi ökade mer än dubbelt så mycket som branschen. Vi är en destination för möbler och inredning i Sverige idag och målet är att vi ska fortsätta växa och ta ytterligare marknadsandelar så att vi kan utmana branschen för åttonde året, fortsätter Björn Lindblad.

Mio har under de senaste fem åren byggt om 50 av de befintliga varuhusen samtidigt som man öppnat elva nya. I linje med tillväxtstrategin planeras en upptrappad etableringstakt kommande fem år.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Vi finns med butiker på över 60 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se 

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager

Relaterat innehåll