Gå direkt till innehåll
Mio sover som de bästa, nytt samarbete med Frida Karlsson och William Poromaa

Pressmeddelande -

Mio sover som de bästa, nytt samarbete med Frida Karlsson och William Poromaa

Mio satsar på att sova som de bästa och knyter till sig världsstjärnorna Frida Karlsson och William Poromaa. Ett första sömninitiativ för att ytterligare stärka positionen som marknadsledande på sängar. Och en fortsättning för att utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning. 

Träning och kost har länge varit bärare för hälsa i världen, men vad som missats är sömnen. Den är oerhört viktig, och faktiskt helt avgörande för vårt välmående – självklart i en kombination tillsammans med träning och kost. Mio tycker att det är dags att sömn får lika mycket utrymme och att vi individer prioriterar sömnen för att skapa en bra balans i vardagen. 

Sömnsatsningen som Mio gör grundar sig i att de som marknadsledande på sängar ska erbjuda ett hälsosammare och hållbarare liv med god sömn för alla. 

- Det är lätt att fuska med sömnen och bryta rutiner som är så viktiga för vår sömn, men forskning visar hur viktig den är för att vila och återställa/reparera vår hjärna. Bra sömn skapar rätt förutsättningar för oss att vara vårt bästa jag varje dag. Bra sömn skapar också rätt förutsättningar för att barn och tonåringar ska utvecklas som individer och samtidigt prestera i skolan. Som vuxen är sömnen viktig för att vi ska prestera i arbetslivet och samtidigt vara bra föräldrar, säger vd Björn Lindblad.

Sömnen är också viktig för att prestera i idrottslivet. Mio är därför oerhört stolta och glada att koppla Frida Karlsson och William Poromaa som ambassadörer till sin satsning för ett hälsosammare och hållbarare liv för alla genom god sömn.

Frida Karlsson
Frida Karlsson

- Samarbetet var självklart för mig tillsammans med Mio. Jag är uppvuxen nära Mio i Långsele som jag besökt många gånger. Jag bor i ett hem från Mio idag! Sömn är en viktig del i min satsning redan idag och jag hoppas att kunna inspirera flera och vara en bra ambassadör för Mio i vårt samarbete framåt, säger Frida Karlsson.

William Poromaa
William Poromaa

- Superkul initiativ av Mio att satsa på sömn för ett hållbarare och hälsosammare liv. Utöver att det varit fantastiskt kul att vara i Tibro och lära känna Mio kommer jag att ta med mig mycket bra lärdomar kring sömn för att förbättra min egen prestation kommande säsong, säger William Poromaa.

Mio är ledande när det gäller hållbarhet och är oerhört stolta över sin satsning på Svanenmärkta sängar. Svanen är idag Sveriges tuffaste hållbarhetscertifiering och enligt organisationen är Mio det företag med störst andel Svanenmärkta produkter.

Forskning och ergonomi hjälper Mio att erbjuda ett hälsosammare och hållbarare liv med god sömn för alla.

- Utöver Frida och William har vi även knutit Claire Anne Eriksen sömnforskare från Karolinska Institutet* för att säkerställa forskningens närvaro i projektet. Och som vår sista pusselbit i sömnprojektet har vi även knutit till oss Monika Seth, Leg. Fysioterapeut och Ergonom, för att även involvera de fysiologiska delarna med t ex rätt fasthet på sängen för att skapa de bästa förutsättningar för rätt sovställning, avslutar vd Björn Lindblad. 

Björn Lindblad, Frida Karlsson, William Poromaa
Björn Lindblad, Frida Karlsson, William Poromaa

Tillsammans ska vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hälsosammare och hållbarare liv.


------------

* Claire Anne Eriksen, PhD i sömnmedicin, sömnforskare från Karolinska Institutet www.sovdigfrisk.nu
LÄS MER: Hållbarhetsmärkta produkter i Mios sortiment

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48