Gå direkt till innehåll
Mio spränger miljarden på e-handeln

Pressmeddelande -

Mio spränger miljarden på e-handeln

På påskafton i år skrev Mio historia när de passerade 1 miljard kronor i försäljning på mio.se. Det innebär den imponerande ökningen om 2.200% på drygt sex år. 

2013 lade Mio en offensiv tillväxtstrategi och fredagen den 6:e december samma år lanserades en helt nyutvecklad webb som också innebar premiär för e-handel på Mio. Första dagen landade försäljningen på 76.900 kr och tolv månader därpå hade Mio nått en försäljning på hela 46 Mkr på R 12 månader. 

2018 lanserades därefter en ny webbplattform för att skapa rätt förutsättningar för att implementera marketplacesatsning med ett betydligt bredare utbud än vad som ryms i fysisk butik. Och nu, 2021, konstateras att Mio spränger miljarden på e-handeln. Det innebär den imponerande ökningen om 2.200% på drygt sex år. 

- Det är med stor glädje och stolthet som vi ödmjukt kan presentera att vi nu sprängt miljarden på mio.se. Vi fortsätter att möblera om möbel-Sverige och det här var ett viktigt delmål mot det tillväxtmål vi tillsammans dagligen arbetar för - att bli störst på möbler i Sverige, säger vd Björn Lindblad

Björn Lindblad, vd Mio

Den starka försäljningen innebär också en stark besöksutveckling på mio.se som i sin tur leder till positiv besöksutveckling även i de fysiska butikerna. Under 2021 har Mio passerat över 50 miljoner besökare på mio.se.

- Vi ser en tydlig trend hur besökstrafiken i olika kanaler korrelerar med varandra och vår strategi ”Ett Mio” där vi ska skapa de bästa förutsättningarna för kunderna att hjälpa dem att skapa hem som de ska trivas i och vara stolta över fungerar mycket bra, avslutar Björn Lindblad, vd

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48