Gå direkt till innehåll
Erik Tillberg, styrelsens ordförande och Sofie Struwe, ny ledamot i styrelsen för Mio AB.
Erik Tillberg, styrelsens ordförande och Sofie Struwe, ny ledamot i styrelsen för Mio AB.

Pressmeddelande -

Mio växlar upp med starkt resultat och nyval till styrelsen

På Mios årsstämma i september presenterades ett starkt resultat som bekräftar företagets framgångsrika strategi och position på marknaden. Under stämman valdes två nya externa personer in i styrelsen. Erik Tillberg har utsetts till ny styrelseordförande, och Sofie Struwe har valts in som ledamot i styrelsen.

Erik Tillberg är idag verksam som medgrundare och partner hos Locus Energy som verkar inom energibranschen. Tillberg har lång och gedigen karriär med omfattande erfarenhet inom ledarskap och försäljning. Erik har bland annat arbetat med expansion och utveckling av nya marknader, vilket har gett honom djup kunskap om både operativa och strategiska frågor inom detaljhandeln.

- Jag är mycket imponerad av Mio och den starka företagskulturen som genomsyrar bolaget. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ägare, styrelse och ledning i den fortsatta spännande utvecklingen av Mio. Säger Erik Tillberg, ny styrelseordförande Mio AB.

    Styrelsen kompletteras även av Sofie Struwe som har en bred erfarenhet inom detaljhandeln med bland annat Clas Ohlson, Netonnet och Lensway på sitt CV. Sofie Struwe har en bakgrund inom ledarskap och strategi, med betydande erfarenhet från ledande roller i olika detaljhandelsföretag. Hon har framgångsrikt drivit affärsutveckling och förändringsprojekt, samt utvecklat strategier för att stärka varumärken och förbättra verksamheter.

    - Jag är hedrad och glad över möjligheten att få vara med på Mios resa mot ett Mio. Mio är ett mycket välskött bolag med en värderingsdriven företagskultur som verkligen genomsyrar hela bolaget. Mio har fina förutsättningar för att lyckas framåt och det tycker jag gör Mio till ett intressant och roligt bolag att få jobba med. Säger Sofie Struwe.

      Handlarna har inför stämman signerat en avsiktsförklaring att under 2025 apportera sina verksamheter och fastigheter mot aktier i Mio AB.

      - Det var en stor dag för Mio och nu skapar vi förutsättningar för att öka bolagets konkurrenskraft i framtiden. Den viktigaste anledningen till ägarförändringen är att handlarna tillsammans är övertygade att detta är rätt väg för att öka vår attraktivitet och effektivitet och därmed fortsätta vår gemensamma resa att utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning säger Björn Lindblad vd Mio AB.

        Mios styrelse:

        • Erik Tillberg, styrelsens ordförande
        • Niclas Eriksson, extern
        • Magnus Wikner, extern
        • Sofie Struwe, extern
        • Martin Gullberg, Mio-handlare
        • Jonas Ohlsson, Mio-handlare
        • Åsa Jobratt, Mio-handlare
        • Fredrik Tiberg, Mio-handlare
        • Lina Bustad, arbetstagarrepresentant
        • Vali Gewargis, arbetstagarrepresentant

        Ämnen


        Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

        Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

        Kontakter

        Björn Lindblad

        Björn Lindblad

        Presskontakt VD 0504-412 41
        Josefine Löfquist

        Josefine Löfquist

        Presskontakt PR & content manager Kommersiell kommunikation, samarbeten och bilder 0504-78 79 48
        Cecilia Löfnertz

        Cecilia Löfnertz

        Presskontakt Kommunikatör Bolagskommunikation 0704976572
        Presslager, Kungens kurva

        Presslager, Kungens kurva

        Presskontakt Presslager Presslån produkter