Gå direkt till innehåll
Cape Farewell Comfort kontinentalsäng
Cape Farewell Comfort kontinentalsäng

Pressmeddelande -

Mios kontinentalsäng är bäst i test igen!

Mio markerar sin position som marknadsledande på sängar i Sverige när det oberoende företaget Testfakta testar kontinentalsängar. Kontinentalsängen ”Cape Farewell” från producenten Carpe Diem beds har utsetts till bästa säng i testet för andra året i rad. Jämförelsen gjordes mellan likvärdiga produkter från olika återförsäljare och producenter och Mio-sängen fick det högsta totalbetyget på 4,1 av 5 möjliga.

Kvaliteter som resulterade i det höga betyget är bland annat ergonomiska egenskaper, andningsförmåga och konstruktionens uthållighet och tålighet.

- Vi är otroligt glada och stolta över resultatet. Vi har en tydlig kvalitetsposition i marknaden hos de svenska konsumenterna, vilket nu förstärks när Testfakta återigen utsett vår säng som den bästa. Detta är resultatet av långt och målmedvetet arbetet att utveckla Mio till Sveriges sängdestination. En position vi idag har på soffor som vi nu ser att vi succesivt närmar oss även på sängar, säger Björn Lindblad, vd på Mio.

Mios position är prisvärd kvalitet i hela prisstegen. Mio har en bredd och djup i sortimentet som resulterat i att Mio nu är marknadsledare på sängar. Det är ett intensivt arbete där såväl funktion som design ska kombineras för att bli kundens val. Resultatet från Testfakta är ett bevis på att sortimentsarbetet utförs på bästa sätt.

Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag, specialiserat på tester och utvärderingar av konsumentprodukter. Testerna utförs av oberoende test- och forskningslaboratorier, specialiserade inom olika produkt- eller provningsområden. Resultaten från laboratorietesterna tolkas och betygsätts av Testfakta i samråd med utförande laboratorier och externa experter.

Hela testet finns publicerat här.

För ytterligare information kontakta:
Björn Lindblad, vd Mio AB 0504-412 41
Marie Lundberg, kategorichef sovrum Mio AB 0504-412 27

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager