Gå direkt till innehåll
Mios Roma Supreme är Sveriges bästa billiga kontinentalsäng, enligt Testfakta

Pressmeddelande -

Mios Roma Supreme är Sveriges bästa billiga kontinentalsäng, enligt Testfakta

Mio markerar sin position som marknadsledande på sängar i Sverige med ännu en "Bäst i test"-säng. Laboratorietest genomfört av Testfakta avslöjar att Mios Roma Supreme är bästa kontinentalsängen i standardklassen. 

Återigen har en av Mios sängar utsetts till bäst i test av Testfakta. Den här gången är det Roma Supreme som utsetts till Sveriges bästa kontinentalsäng under 17.000 kr. Jämförelsen gjordes mellan likvärdiga produkter från olika återförsäljare och producenter och Mios kontinentalsäng fick det högsta totalbetyget på hela 8,24 på en skala från 1-10. Sängen uppfyller kraven för Verified Quality & Comfort för samtliga kroppstyper som ingår i testet. 

- Vi är väldigt stolta över resultatet. Vår kvalitetsposition på marknaden är väldigt tydlig, och det känns riktigt bra att kunna visa faktiska bevis på att vi verkligen har Sveriges bästa billiga kontinentalsäng, säger vd Björn Lindblad. 

Roma Supreme är en kontinentalsäng i två olika komforter – fast och medium. En övre kärna, bestående av 7-zons pocketresår som ger kroppen stöd och avlastning på rätt ställen. Roma Supreme finns i flera olika storlekar och utföranden, allt från enkelsäng till dubbelsäng. 

- Vi vill att våra kunder ska ha möjlighet att skapa hem att trivas i och vara stolta över. Men det innebär ju också att de ska ha möjlighet att nyttja sina hem och alla dess funktioner. Att sova riktigt bra är så otroligt viktigt för återhämtning och ett välfungerande liv, därför känns det extra bra att vi nu återigen bevisat oss bäst i test. Ett resultat av ett långsiktigt och målmedvetet arbete att ta fram Sveriges bästa kontinentalsäng i kategorin instegspris, avslutar vd Björn Lindblad.

Vinnande egenskaper

  • Bästa kontinentalsängen under 17 000 kronor.
  • Bra ergonomiska egenskaper för alla kroppstyper.
  • Bra stöd och avlastning för både rygg- och sidoläge.
  • Bra stöd för svanken i ryggläge.
  • Tydlig zonindelning.
  • Mycket bra kvalitet i fjädring och konstruktion.

Fakta om testet:

Testfaktas tester utförs av specialiserade och oberoende laboratorier inom Testfaktas laboratorienätverk. Testerna utförs av tre olika laboratorier med olika inriktning och täcker in allt från ergonomiska egenskaper till analys av hälsovådliga kemikalier. 

Syftet med testerna är att visa på skillnaderna mellan marknadens utbud av sängar inom den valda kategorin (kontinentalsängar under 17 000 kronor). 

LÄS MER: Testfakta: Bästa kontinentalsängen i standardklassen
LÄS MER: Bäst i test – Roma Supreme

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48