Följ Mio

Stark investeringsvilja hos Mio

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2017 09:51 CET

Mio förvärvar en fastighet i Ingelsta handelsområde, Norrköping. Nuvarande Mio-varuhus i samma handelsområde kommer att omlokaliseras till den nya fastigheten.

Den starka investeringsviljan inom Mio ses som en naturlig följd av kedjans urstarka resultat. Med 61 månader av tillväxt och en högre tillväxttakt än övriga branschen åtta år i rad, finns en stark investerings- och utvecklingsvilja för att fortsätta ta marknadsandelar.

- Vi vill fortsätta att växa och vi ser det som en fantastisk möjlighet att få en nystart för vårt varuhus. Med Mio-konceptets styrka och en ometablerad butik i detta starka handelsläge är jag säker på en fortsatt god utveckling för Mio i Norrköping, säger Mio-handlare Anders Ohlsson.

Fastigheten som är på drygt 6000 kvadratmeter kommer att byggs om till ett Mio-varuhus innan det är dags för nystart någon gång i början av 2018.

- Vi gläds över handlarnas vilja att investera och på så vis utveckla Mio. Mio siktar högt och vi har börjat resan för bli störst på möbler. Det innebär fortsatt fullt fokus på organisk tillväxt samt nyetableringar eller ometableringar i starka kommersiella lägen. Någonstans mellan 20-25 nya butiker räknar vi med att addera för att nå målet, säger Mios vd, Björn Lindblad.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se