Följ Mio

Svanenmärkt sömn från Mio

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2019 09:16 CEST

Mio har i nära 60 år levererat inredningslösningar för hemmet och är störst på sängar i Sverige, nu Svanenmärks några favoriter!

Svanen är Nordens officiella miljömärkning. Det är en oberoende märkning och drivs helt utan bransch- och vinstintresse och den finns till för att hjälpa oss att göra miljövänligare val i vardagen. För att en produkt ska bli Svanenmärkt måste den uppfylla en lång lista med hårda krav som ställs på produktens hela livscykel – från råvara till avfall.

- Vi är oerhört stolta över att få lansera våra första Svanenmärkta sängar, ett strategiskt samarbete där vi tillsammans med leverantören gemensamt utvecklat produkten. Hållbarhetsarbete är och ska alltid vara en naturlig del av allt vi gör på Mio för att ständigt utveckla vårt kunderbjudande, berättar Björn Lindblad, vd för Mio.

Svanen och sängar
Väljer du en Svanenmärkt säng kan du vara säker på att den har tillverkats med en så liten miljöpåverkan som möjligt. För att sängen ska klara märkningen måste den uppfylla tuffa miljökrav på råvaror som trä, metall och stoppning. Det ställs också hårda krav på de kemikalier som används i tillverkningen, samt att sängen håller hög kvalitet och är testad med avseende på hållbarhet.

Nio Svanenmärkta Mio-sängar
Hittills har nio av Mios sängar och fyra bäddmadrasser godkänts för märkningen – samtliga tillverkade i Sverige. Det gäller modeller inom alla tre sängkategorier: kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar i tre olika tyger. (Se fullständig lista nedan.)

Ett naturligt steg i rätt riktning
Mio är störst på sängar i Sverige, med ett brett sortiment av sängar för alla behov och plånböcker. Mio vill hjälpa människor att skapa ett hem att trivas i och vara stolt över, och drivs av att göra kvalitet och god design tillgänglig för alla. Därför känns det bra att vi kan erbjuda sängar som både är prisvärda och miljömärkta. Så att du har möjlighet att göra ett medvetet val i din vardag.

- Vi vill att du ska kunna göra ett bra sängval som inte bara gör gott för dig utan även för miljön. Våra nio Svanenmärkta sängar är ett viktigt steg för utvecklingen av morgondagens sängar där hållbarhet, prisvärdhet och kvalitet står i fokus. Att en av de Svanenmärkta bäddmadrasserna dessutom blivit korad till bäst i test av Testfakta gör oss såklart ännu stoltare, berättar Marie Lundberg, Kategorichef för sängar på Mio.

4 skäl till att njuta av en Svanenmärkt säng
1. Du sover i en säng vars kvalitet och hållbarhet är noggrant testad
2. Av det trä som finns i sängen kommer minst 70 % från certifierat hållbara skogsbruk
3. Mängden hälso- och miljöfarliga ämnen i textiler, stoppning och övriga material är reducerade till ett minimum
4. Den metall som finns i sängen är till stor del återvunnen

Mios Svanenmärkta sängar och bäddmadrasser
(Samtliga i tygerna Bella, Meda och Lova)
Sense Delux kontinentalsäng
Sleep Delux kontinentalsäng
Dream Delux kontinentalsäng
Sense Delux ramsäng
Sleep Delux ramsäng
Dream Delux ramsäng
Sense Delux ställbar säng
Dream Delux ställbar säng
Relax Delux ställbar säng
Sense Delux bäddmadrass
Dream Delux bäddmadrass
Relax Delux bäddmadrass

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se