Gå direkt till innehåll
Sveriges superföretag, Mio på tredjeplats!

Pressmeddelande -

Sveriges superföretag, Mio på tredjeplats!

För 15:e året i rad presenterar Veckans Affärer Sveriges Superföretag, 717 företag som utklassar allt och alla – Mio kammar hem bronsplaceringen. 

Förra året låg Mio på en sjätteplats, i år avancerar de till en tredjeplats. Varje år tar Veckans Affärer tillsammans med Bisnode fram listan över Superföretagen – en totalundersökning av alla svenska aktiebolag med stenhårda krav där bara en dryg promille av alla bolag hamnar på listan. Parametrarna för att komma med på listan och som jämförs är tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. 

- Det är fantastiskt häftigt att få vara en del i ett superföretag och att vi nu också är topp tre i Sverige. Det är ett otroligt lagarbete vi gör varje dag, och jag är så stolt att vara en del av Mio-laget. Tillsammans ska vi utveckla Mio till Sveriges destination för möbler och inredning, säger vd Björn Lindblad

Så här skriver Bisnode att de, tillsammans med Veckans Affärer, tar fram listan;

  • Listan består av alla de svenska aktiebolag (med en omsättning över 10 miljoner det senaste året) som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag.
  • Det räcker inte att ha en bra utveckling i ett eller två år. Superföretagen har presterat väldigt bra under varje parameter under fyra års tid.
  • Varje företag och bransch bedöms efter sina förutsättningar, storlek och verksamhet. En "superprestation" inom en bransch behöver inte betyda att den är det inom en annan. På så vis går det att identifiera de bästa företagen oavsett låg- eller högkonjunktur.

LÄS MER: Hela listan: Sveriges 717 Superföretag, Veckans Affärer
LÄS MER: Så går det till att ta fram Superföretagen, Bisnode

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i nära 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager