Gå direkt till innehåll
Urstark försäljning för Mio 2015

Pressmeddelande -

Urstark försäljning för Mio 2015

Mio redovisar en mycket stark tillväxt under kalenderåret 2015. Försäljningen steg med 22,9 procent totalt, och för jämförbara butiker med 20,3 procent. Under samma period ökade möbeldetaljhandelns försäljningsindex med 10,2 procent.

Möbler och inredning är en av detaljhandelns stora vinnare under 2015. Men i jämförelse sticker Mio-kedjan ut.

– Vi är ödmjuka inför framgången, men konstaterar också att vi har en stark och uthållig tillväxt. Förra året var sjunde året i rad som Mio slog branschens index, och det var femte året i rad som vi ökade mer än dubbelt så mycket som branschen. Vår ökningstakt de tre senaste åren har varit 16,3 procent, 19,4 procent och nu 22,9 procent. Det är glädjande att se resultatet av ett målmedvetet arbete för att kontinuerligt stärka Mios erbjudande, prisvärdhet och tillgänglighet, säger Mios vd Björn Lindblad.

Under 2015 uppgick Mio-kedjans försäljning inklusive moms till 4 392 Mkr, en ökning med 817 Mkr jämfört med 2014. Under året öppnades en ny butik i Södertälje. Vid årsskiftet hade Mio 66 butiker.

– Målet är att fortsätta att växa med god lönsamhet. I år öppnar vi minst tre nya butiker, den första i Falkenberg i februari. Hög tillgänglighet för kunden är avgörande och blir än viktigare framöver. Det märker vi bland annat på att vi, förutom hög efterfrågan i kedjans fysiska butiker, även ökar försäljningen via e-handel mycket kraftigt, säger Björn Lindblad.

Mio-koncernen har brutet räkenskapsår med nästa bokslutsdatum den 30 april 2016.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Vi finns med butiker på över 60 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se 

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager