Gå direkt till innehåll
Aldrig tidigare har Mio möblerat så många hem som 2016.
Aldrig tidigare har Mio möblerat så många hem som 2016.

Pressmeddelande -

Urstarkt 2016 för Mio

Mio stack ut i branschjämförelsen i december med sin tillväxt på 21 %, när branschen som helhet backade med – 1 % och övriga detaljhandeln generellt rapporterade lugnare försäljning.

När Mio stänger kalenderåret 2016, summeras en ökning på 16 % i relation till branschens 4 %. Mio har dessutom mött tuffa jämförelsetal med ökningar på 24 % och 19 % de tidigare två åren. Trots detta lyckas man för 8:e året i rad prestera starkare än branschen.

- Nöjda är vi absolut, men långt ifrån mätta, säger Mios vd, Björn Lindblad.

2017 startade dessutom mycket starkt med en ökning på 11 % och efter utgången av januari kan man konstatera att Mio haft tillväxt 60 månader i rad. Det är organisk tillväxt i butik, nya butiker samt e-handel som bidrar till framgången.

- Vi har aldrig i Mios drygt 50-åriga historia inspirerat och förnyat så många hem som vi gjorde år 2016, berättar Lindblad, och fortsätter: vi har heller aldrig haft så många besökare i butik och vi ser hur bra våra fysiska butiker samverkar med e-handeln som haft en fantastisk utveckling sedan den startades för tre år sedan.

Mio ser den totala kundupplevelsen, och att möta kunden där och när hen vill genom fysiska butiker och e-handel, som en avgörande faktor för framgångarna.

Ämnen

Regions


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager