Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

2,7 miljoner Mio-kataloger inspirerar till snyggare höst

Mio-kedjan fortsätter att växa och nya höstkatalogen trycks därför i 2,7 miljoner exemplar. Det är nästan en miljon fler kataloger än förra hösten. Hög efterfrågan och fortsatt mycket stort inredningsintresse i Sverige ligger bakom. Hemmet ses som den naturliga punkten att både umgås och ladda batterierna.

– Vi ser en fortsatt stark försäljningsutveckling i Mios samtliga butiker samt e-handel. Hushållen är köpstarka och hemmet sätts främst av väldigt många samtidigt som lusten att förnya med nyheter alltid är som störst under hösten. För att Mio är det avgörande att kombinera inspiration och prisvärdhet med hög tillgänglighet. Mio-katalogen i ny rekordstor upplaga är ett sätt, fler butiker samt utvecklad e-handel ett annat, säger Mios vd och koncernchef, Björn Lindblad.

Mio-katalogen hösten 2016 distribueras till Mios kunder, men även till samtliga hushåll i utvalda områden, bland annat Stockholm och stora delar av Skåne. I samband med att katalogen lanseras i augusti öppnas också två nya butiker, en i Kungsbacka och en i Katrineholm.

– Därmed har vi 69 Mio-butiker runt om i hela Sverige samt Åland. Ytterligare två butiker öppnar senare i höst i Ängelholm samt i centrala Malmö. Mio har en historiskt mycket bra utveckling sedan flera år tillbaka och vi planerar att fortsätta att växa, säger Björn Lindblad.

Höstens inredning kännetecknas av såväl ombonat och mysigt som naturliga material och mjuka former. Harmoni passar väl som begrepp på det intryck och den känsla många vill uppnå, oavsett vilken stil man föredrar, och snyggt är ordet för höstens inredningsambitioner!

I hemmets centrum står vardagsrummet med soffan, där Mio är marknadsledande. Även udda fåtöljer kommer starkt som komplement för att skapa stilen. Sammetslena tyger gör stoppmöblerna till både dekoration och en skön plats. Blåa toner, petrol och mörkblått, samt grönt och gråa nyanser är självklara val som bryts av med kuddar i olika accentfärger och mönster. Till det kommer naturliga material, trärena ytor, som återfinns i både bordsytor och i exempelvis soffan och fåtöljens underrede. Även matplatsen domineras av mjuka rean träytor, och lyses dessutom gärna upp med en lampa av bambu som fullbordar den naturliga looken.

För sovrummet eftersträvas "hotellkänsla" som skapas med fokus på madrassen och gärna en klädd sänggavel. Mio satsar på sovrummet med ett brett urval vad gäller både pris och kvalitet, men även kunnig personal som kan madrasser. Bara de sängar som klarar hårda kvalitetskontroller får vara kvar i sortiment. Ett kvalitetsbevis är Verified Quality från Testfakta som omfattar samtliga sängar från Enok & Thømpson by Carpe Diem Beds.

Mios höstkatalog 2016 lanserades i butikerna den 19 augusti och distribueras till hushållen den 22 till 24 augusti. Det nya sortimentet finns även på Mios webb med e-handel.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Björn Lindblad, vd Mio AB
0708-48 41 31
bjorn.lindblad@mio.se

Eva Riddarström, presskontakt Mio
0705-10 38 44 
eva.riddarstrom@mio.se

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på knappt 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager