Gå direkt till innehåll
Högtrycket har återvänt till Mio-butikerna

Pressmeddelande -

Högtrycket har återvänt till Mio-butikerna

Efter att ha publicerat en stark årsredovisning för det gångna räkenskapsåret med rekordresultat summerar nu Mio augusti som sin bästa månad någonsin trots värmerekord och lyckades förlänga Mio-sagan och leverera tillväxtmånad 79.
– Sommaren var varm och högtrycket ett faktum, när temperaturerna sjönk flyttade högtrycket tillbaka till Mio-butikerna, säger bolagets vd Björn Lindblad.

Augusti blev en stor framgångsmånad för Mio som vid månadsavslutet summerade en försäljning på 644 miljoner kronor. Försäljningen ökade med 15% jämfört med föregående år och Mios vd Björn Lindblad är stolt över kedjans prestation:

– Vi stänger augusti som den enskilt bästa månaden någonsin sedan 1963 och dessutom innehöll månaden den femte bästa försäljningsdagen i Mios historia med en dagsförsäljning på 57 miljoner kronor! Det är en gemensam prestation i hela kedjan och är resultatet av kunskap och passion i hela kedjan, berättar Lindblad.

Under månaden släppte Mio sin höstkatalog som skickades ut till 1,5 miljoner svenska hushåll. Katalogen är en viktig kanal för kedjan och ett sätt att starta upp hösten.

– Under augusti har vi förnyat och inspirerat fler hem än någonsin som våra kunder ska vara stolta över och trivas i. Med augusti i ryggen är vi övertygade om att vi kommer ge våra kunder den bästa hösten någonsin, avslutar Lindblad.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48

Relaterat material