Gå direkt till innehåll
Björn Lindblad, vd Mio
Björn Lindblad, vd Mio

Pressmeddelande -

Mio är branschvinnare igen - nionde året i rad

2017 blev ännu ett mycket starkt försäljningsår för Mio-kedjan. Med en tillväxt på drygt 14 procent presterade Mio återigen bättre än möbelhandelns försäljningsindex. För Mio är det nionde året i rad som branschvinnare.

Möbelhandelns försäljningsökning 2017 stannade på +6,9 procent, Mio-kedjans försäljningsökning stannade på +14,4 procent under samma period. Mio har alltså tagit rejält med nya marknadsandelar och flyttat fram sina positioner inom snart sagt varje sortimentskategori. Totalt sålde Mio-kedjan möbler och heminredning för över 5,8 miljarder kronor under 2017, vilket är 735 miljoner kronor mer än under 2016. December månad var Mio-kedjans 71:a månad i rad med tillväxt. Återigen har också så gott som samtliga butiker i Mio-kedjan ökat.

Ett avgörande faktum för tillväxten har varit att Mio lyckats kombinera besök i fysisk butik, som ökat med 13 procent, med besök på webben, som ökat med 23 procent.

- Vi är oerhört stolta över vad vi gemensamt presterat och de framgångar vi nått. Men vi är inte mätta. Branschen konsolideras och kundernas krav på snabbhet och precision ökar. Medarbetarna, handlarna och gemensamt satta mål är framgången och tillsammans ska vi bli störst på möbler i Sverige 2022, säger vd Björn Lindblad

2018 ökar Mio tempot ytterligare och planerar att prestera bättre än branschen för tionde året i rad. 

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Kontakter

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager