Följ Mio

Mio investerar ytterligare för framtiden

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2018 11:11 CEST

I våras förvärvade Mio en fastighet med kontors- och lageryta på 41 000 kvm samt tomtmark på totalt 400 000 kvm. Nu förvärvar Mio ytterligare en fastighet i Tibro där kedjan har sitt servicekontor och centrallager.

Mio fortsätter att rusta sig för morgondagens handel och investerar nu i ännu en fastighet. Det senaste förvärvet är en 38 000 kvm stor grannfastighet i Tibro.

– Det ställs allt högre krav på logistiken och vi måste skapa rätt förutsättningar för snabbare och precisare leveranser. Kundernas krav på tillgänglighet ökar successivt. Kombinationen av 73 varuhus, över 30 miljoner besökare på mio.se, snart 1 miljon vänner i Mio Medlem och nu ytterligare 38 000 kvm logistikyta stärker vår tillgänglighet. Investeringen skapar också rätt förutsättningar för att genomföra vår satsning på Mio Marketplace, säger Björn Lindblad, vd Mio AB.

Investeringarna sker till 100% med egenfinansiering och Mio-koncernen är således helt skuldfri även efter investeringen. Investeringen är en viktig del i företagets vision som är att göra Mio till Sveriges destination för möbler och inredning.

– Utgångsläget i det kommande projektet var en fastighet på 41 000 kvm och markyta på totalt 400 000 kvm. Nu har vi två fastigheter på totalt 79 000 kvm och markyta på 450 000 kvm vilket skapar helt andra förutsättningar. Uppdraget nu är att optimera delarna för att maximera helheten, avslutar Björn.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se