Gå direkt till innehåll
Mio öppnar fem nya butiker 2016 - en satsning som väntas skapa 75 nya arbetstillfällen

Pressmeddelande -

Mio öppnar fem nya butiker 2016 - en satsning som väntas skapa 75 nya arbetstillfällen

Mio-kedjan möter den ökade efterfrågan genom att öppna ett varuhus i Katrineholm i augusti 2016. Att växa genom nya enheter är en del i Mios tillväxtstrategi, vilken bland annat innebär att fem nya Mio ser dagens ljus under 2016. Genom en fortsatt offensiv plan kommer antalet etableringar öka under kommande fem år.

- Vi ser stora möjligheter att växa. Samtidigt som den organiska tillväxten är mycket viktig för oss, behöver vi också utöka genom att finnas på fler platser och komma ännu närmare kunden, säger Mios VD, Björn Lindblad och fortsätter: Vi är ödmjuka inför framgången, men står stadigt i övertygelsen om att konceptet är vinnande, och jag ser de 50 månader i rad vi haft tillväxt som bekräftelse på detta, avslutar han.

Mio i Katrineholm blir kedjans femte etablering under året, under sensommaren och hösten kommer även nya Mio-varuhus i Kungsbacka, Ängelholm och Malmö City att ha premiär. Detta innebär att det under 2016 kommer etableras fem nya Mio-varuhus i Sverige. I februari hölls premiär för Mio i Falkenberg, som var årets första nyetablering.

Butiken i Katrineholm kommer att ligga i Lövåsens handelsområde på Uppsalavägen 1 och är på totalt 2850 kvm. Etableringen innebär ungefär tio nya arbetstillfällen och Mios hela erbjudande med möbler och heminredning kommer att vara representerat i butiken.

- Katrineholm är en lokal marknad som vi tror mycket på, och vi ser fram emot att få erbjuda Katrineholmsborna det kompletta Mio-sortimentet. Det finns en styrka i konceptet och för oss är det en naturlig del av utvecklingen att öppna ytterligare en butik, säger Mio-handlare Anders Ohlsson. Vi vill fortsätta att växa och som franchisetagare är det en spännande utmaning att sätta en helt ny butik i drift, avslutar han.

Utöver Mio i Katrineholm, driver Mio-handlarna Anders och Jonas Ohlsson varuhus i Mjölby, Nyköping, Linköping och Norrköping.

Mio har under de senaste fem åren byggt om 50 av de befintliga varuhusen samtidigt som man öppnat tolv nya. I linje med tillväxtstrategin planeras en upptrappad etableringstakt kommande år.

För ytterligare information vänligen kontakta: Björn Lindblad, vd Mio AB 0708-48 41 31 bjorn.lindblad@mio.se

Ämnen

Kategorier


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som möblerat svenska hem med kvalitetsmöbler i över 50 år. Mio ägs av handlarna och drivs av en stark entreprenörsanda. Genom att erbjuda personliga och prisvärda inredningslösningar och ett positivt bemötande vill Mio inspirera kunderna att förnya sina hem. Räkenskapsåret maj 2014 till april 2015 uppgick Mio-butikernas försäljning till ca 3 900 miljoner kronor inklusive moms.

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager

Relaterat innehåll