Gå direkt till innehåll
Björn Lindblad, vd för Mio.
Björn Lindblad, vd för Mio.

Pressmeddelande -

Mio slår nya rekord!

- Kedjan ökar försäljningen med 19,3 % och resultatet med 17,2 %

Ett nytt starkt bokslut för 2016/2017 kan summeras med både högre omsättning och resultat. Alla butiker i kedjan rapporterar tillväxt och har positiva resultat samtidigt som alla produktområden bidrar till tillväxten under 2016/2017. Men framgångarna är långt ifrån självklara:

- Vi är stolta och glada över framgångarna, men långt ifrån mätta. Det krävs uthållighet och beslutsamhet för att orka fortsätta så som vi gör dag efter dag, och jag vill verkligen lyfta alla i ”Mio-laget” och vårt arbete enligt mottot ”One Team One Dream”, säger Björn Lindblad, vd för Mio.

Resultatet för räkenskapsåret 2016/2017 uppgår till 225 miljoner kronor och grundas i kedjans försäljning på 5,5 miljarder kronor. Den starka besöksutvecklingen är motorn i tillväxten och den skulle inte vara möjlig utan ett attraktivt sortiment och starka erbjudanden till kunderna. Under året har dessutom fyra nya butiker öppnat. Antalet besök i de fysiska varuhusen ökade till över nio miljoner och på webben passerades 22 miljoner besökare och under 2016/2017 nådde e-handeln en tillväxt på över 100 %.

Positionen som störst och bäst på soffor är viktig för Mio att ständigt utveckla. Ny statistik från GFK visar dessutom att kedjan nu är marknadsledande på sängar i Sverige. Ökningen inom sängsortimentet har varit fantastisk, 2010 stod kategorin för strax under 100 miljoner kronor, nu har försäljningen passerat en miljard kronor.

- Vår vision om att bli störst på möbler 2022 är tydlig och klar, vilket ger oss energi varje dag. Att vi är marknadsledande i Sverige på vardagsrum och även på sovrum gör att vi följer vår plan mot 2022. Fortsätter vi vårt arbete lika målmedvetet och passionerat som vi gjort hittills så kommer vi nå dit, fastslår Björn Lindblad.

Ämnen


Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i över 50 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Mio finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel.

Besök gärna vår hemsida: www.mio.se

Presskontakt

Björn Lindblad

Björn Lindblad

Presskontakt VD 0504-412 41
Josefine Löfquist

Josefine Löfquist

Presskontakt Ansvarig PR och sociala medier 0504-78 79 48
Presslager, Kungens kurva

Presslager, Kungens kurva

Presskontakt Presslager